De Master Interior Architecture (INSIDE) aan de KABK is een tweejarige opleiding met een interdisciplinaire benadering op het gebied van interieurarchitectuur. Ons motto is ‘leren door te doen’: door middel van onderzoek en het leren beheersen van ontwerpprocessen, leer je denken vanuit de circulaire economie.
Door je bewust te zijn van sociale, economische en technologische veranderingen en je te verbinden met de samenleving, word je een ondernemende interieurarchitect die zich bewust is van de impact van goed ontwerp op de directe omgeving.
De tweejarige master is op dezelfde manier opgebouwd als een onderzoeks- en ontwerpbureau. Tijdens de Studio's doorloop je het hele proces van een onderzoeks- en ontwerpproject dat bestaat uit: oriëntatie, onderzoek (door ontwerp), analyse, conceptontwikkeling, ontwerp (door onderzoek), presentatie en evaluatie.
Binnen het onderzoeks- en ontwerpproces worden verschillende aspecten diepgaand onderzocht in vier parallelle categorieën: Theory, Flows, Skills en Travel. In twee jaar ontwikkel je de vaardigheden om je volledig in te zetten voor de maatschappij en creëer je een sterk bewustzijn met betrekking tot sociale, economische en technologische veranderingen. Je zult je positie weten te gebruiken om de relatie vorm te geven tussen de ruimte die direct betrekking heeft op mensen en de wereld daar omheen.

verbergen