Educatie is een belangrijke factor voor groei en vooruitgang in de samenleving. Maar hoe ziet onderwijs er in de 21ste eeuw idealiter uit? Wat motiveert mensen om te leren? En welke rol zou technologie daarbij kunnen spelen? Tijdens de masteropleiding Educational Science & Technology aan de Universiteit Twente (UT) verdiep je je in de onderwijskunde om zo leerprocessen en -omgevingen substantieel te verbeteren.
Deze éénjarige, Engelstalige master leert je om leermethodes en -omgevingen te ontwerpen, implementeren en evalueren. Je gaat op systematische wijze complexe onderwijsproblemen oplossen, met behulp van academische vaardigheden en de nieuwste digitale technologieën, zoals Virtual Reality en andere e-learning tools.
Als student heb je de vrijheid om je master zelf samen te stellen. Of je nu meer geïnteresseerd bent in onderwijs of human resource development, zo’n 80% van de inhoud van deze master bepaal je zelf.
Na afstuderen kun je aan de slag als ontwerper, consultant of onderzoeker (of een combinatie van deze functies) binnen uiteenlopende omgevingen, van onderwijs- en trainingsbureaus tot onderwijsuitgevers, HR-afdelingen van bedrijven, scholen en de overheid.

verbergen