In de tweejarige onderzoeksmaster is veel aandacht voor de verwerving van wetenschappelijke kennis en inzicht. De nadruk ligt op het aanleren van onderzoeksvaardigheden.
Heb je belangstelling voor onderneming en recht? En wil je leren om zelfstandig onderzoek te verrichten, maar ben je ook geïnteresseerd in de rechtspraktijk? Dan is de onderzoeksmaster Onderneming & Recht iets voor jou.
Het studieprogramma van de onderzoeksmaster Onderneming & Recht beslaat twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit acht maanden intensief onderwijs, waarin de juridische aspecten van een onderneming aan bod komen plus een stage van tien weken. In het tweede jaar volg je vakken die gerelateerd zijn aan het doen van onderzoek, leer je onderzoeksvaardigheden en verricht je zelf onderzoek. Je krijgt inzicht in de aanpak van complexe juridische problemen, leert analyseren en argumenteren, maar ook hoe je een onderzoeksplan moet opstellen of een rechtsvergelijkend stuk kunt maken. Tot slot leer je onderzoekresultaten schriftelijk en mondeling presenteren.

verbergen