De chemische industrie bevindt zich op een keerpunt. De maatschappij vraagt om een duurzamere economie en de duurzamere inzet van grondstoffen. Bovendien volgen ontwikkelingen op het gebied van materialen elkaar in een rap tempo op, die veelbelovende doorbraken mogelijk maken op het gebied van o.a. medicijnen, energie en voedsel. De tweejarige, Engelstalige masteropleiding Chemical Science & Engineering aan de Universiteit Twente (UT) bereidt je voor op de nieuwe, veranderende rol van chemici in onze samenleving.
Je houdt je bezig met baanbrekend onderzoek op het gebied van innovatieve chemische processen en nieuwe materialen en producten, van het hergebruiken van CO2, het opsporen van ziekten, het verbeteren van batterijen tot het zuiveren van water.
Je ontwikkelt je expertise binnen één van de drie specialisaties: Chemical & Process Engineering, Molecular & Materials Engineering of Materials Science & Engineering.
Er is veel vraag naar academisch opgeleide chemici, aangezien innovaties in processen en materialen hard nodig zijn in veel sectoren. Je kunt aan de slag als onderzoeker bij een universiteit of op een R&D-afdeling, procestechnoloog of consultant, of eerst een PhD behalen!

verbergen