Met een alsmaar groeiende wereldbevolking en een enorme toename in energieverbruik, zijn we hard op weg de fossiele brandstoffen van de aarde uit te putten. Het probleem van klimaatverandering doet de vraag naar duurzame energiebronnen toenemen, evenals ingenieurs die nieuwe energietechnologieën kunnen bedenken én toepassen. Voel jij je geroepen om bij te dragen aan de duurzame energietransitie? Dan is de master Sustainable Energy Technology aan de Universiteit Twente de juiste keuze voor jou.
Deze tweejarige, Engelstalige master helpt je met technische én brede maatschappelijke en economische kennis een gamechanger te worden die duurzame energieopwekking succesvol weet te realiseren, van ontwikkeling, implementatie tot acceptatie.
Met jouw expertise ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt. Het internationale doel om op korte termijn over te gaan op een duurzame energievoorziening maakt de energiesector momenteel één van de belangrijkste sectoren. Of je je nu wilt richten op onderzoek en ontwikkeling van een nieuwe technologie, de implementatie van een duurzaam energiesysteem of een carrière nastreeft in consultancy: deze master biedt diverse, interessante carrièremogelijkheden.

verbergen