Vind jij het leuk om vraagstukken van de moderne informatiesamenleving op te lossen? Word je enthousiast van vragen over privacy en gebruik van data, automatiseringscontracten, onlineplatforms, cybersecurity of cybercrime? Dan is deze master de juiste keuze!
De opleiding IT-recht is een multidisciplinaire opleiding op het snijvlak van het recht en technologie. Als IT-jurist heb je belangstelling voor het recht, en besef je dat informatietechnologie de wereld en ons dagelijks leven compleet heeft veranderd.
Het IT-recht is een modern rechtsgebied dat raakvlakken heeft met alle hoofdgebieden van het recht. Privaatrechtelijke aspecten zijn bijvoorbeeld e-commerce, IT-contracten, intellectuele eigendom en digitale bewijsvoering. Bij het publiekrecht zijn er vragen rond privacybescherming of cybersecurity. Het strafrecht komt aan de orde bij de behandeling van computercriminaliteit. Doordat veel regelgeving haar oorsprong vindt in de Europese Unie, speelt het internationale karakter van het IT-recht steeds een grote rol.
Deze master heeft 'civiel effect', waardoor de klassieke togaberoepen (advocaat, rechter, officier van justitie) toegankelijk zijn.

verbergen