De eenjarige master Geschiedenis biedt een breed scala aan expertises en benaderingen. Je wordt opgeleid tot een breed geori├źnteerde historicus en krijgt alle ruimte om invulling te geven aan je eigen belangstelling. Dankzij een breed palet aan keuzevakken verbreed je je horizon en verdiep je je kennis. Zo ben je in staat om concrete historische gebeurtenissen vanuit een breed perspectief betekenis te geven.

Als universiteit in het hart van Amsterdam beschikt de UvA over uitstekende contacten met een breed scala aan culturele instellingen en onderzoeksinstellingen, zoals het Rijksmuseum, het NIOD, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en the Black Archives. Je kunt hier stage lopen en scriptieonderzoek doen.
De master bestaat uit kleinschalige, onderzoeksintensieve werkgroepen waarin discussie centraal staat en het ontwikkelen van een eigen perspectief op het verleden wordt aangemoedigd. Specialisten van verschillende periodes geven samen college, zodat de verbanden tussen tijdvakken zichtbaar worden en ter discussie worden gesteld.
De master biedt verschillende hedendaagse benaderingen zoals (post)koloniale geschiedenis, de geschiedenis van gender en wereldgeschiedenis.
Wil je weten of je toelaatbaar bent voor deze master, kijk dan op: www.uva.nl/ma-geschiedenis > Toelating en inschrijving.

verbergen