In je dagelijks leven word je, zonder het te beseffen, omringd door producten. Waarom zien ze er zo uit? Aan welke gebruikerseisen voldoen ze, welke processen gaan schuil achter de ontwikkeling ervan en welke technologieën spelen daarin een rol? Dit en meer leer je tijdens de master Industrial Design Engineering (Industrieel Ontwerpen). Deze tweejarige Engelstalige master biedt je diepgaande, wetenschappelijke inzichten die je in staat stellen om (een deel van) een innovatief product te ontwikkelen dat het leven van mensen verrijkt. Je leert bovendien het hele ontwikkelingsproces te overzien en te verbeteren.
Binnen deze master specialiseer je je binnen één van de drie specialisaties: Emerging Technology Design, Human Technology Relations of Management of Product Development.
De vraag naar industrieel ontwerpers is groot en groeit nog steeds, aangezien innovatie en intelligent design een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij. Na je afstuderen zijn jouw baankansen dus enorm. Of je nu specialist wilt worden in de ontwikkeling van een bepaald type product, de manager die het hele productieproces overziet of de onderzoeker die de nieuwste wetenschappelijke inzichten in productontwerpen toepast.

verbergen