Ben je fysiotherapeut en wil je graag werken met (top)sporters en patiëntgroepen in een sportspecifieke omgeving? Dan is de master Sportfysiotherapie iets voor jou.
Als sportfysiotherapeut werk je met patiënten van verschillende leeftijden die sportgerelateerde aandoeningen hebben. Denk hierbij aan recreatie- en prestatiegerichte (top)sporters, maar ook aan mensen met een chronische ziekte of aandoening en mensen die na een periode van langdurige inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. Als sportfysiotherapeut speel je in de diverse fases van herstel verschillende rollen. Zo draag je zorg voor preventie, advisering en behandeling. Je richt je hierbij op het dagelijks functioneren van de patiënt. Je werkt hiervoor nauw samen met diverse disciplines zoals huisartsen, sportartsen, trainers en coaches. Daarnaast kun je als sportfysiotherapeut sporters en patiëntgroepen adviseren in bewegingsactiviteiten gericht op gezondheidsbevorderend gedrag.
Tijdens deze master word je opgeleid tot een zelfkritische, eigentijdse en competente professional. Je verwerft de specifieke competenties van de sportfysiotherapeut en ontwikkelt je tot een professional die in staat is door klinisch redeneren tot een therapeutische afweging te komen.

verbergen