Zangstudenten hebben de mogelijkheid na hun bacheloropleiding zang een operaopleiding te volgen aan de tweejarige masteropleiding voor opera, the Dutch National Opera Academy.
De Dutch National Opera Academy bestaat sinds 1996 en is een samenwerkingsverband tussen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de opleiding die de Dutch National Opera Academy aanbiedt komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om jonge veelbelovende operazangers tot allround-performers op te leiden. Tijdens de studie profiteren de zangers van persoonlijke coaching, dramalessen, fysieke theatertraining, taalcoaching en de mogelijkheid om twee keer per jaar aan een ge├źnsceneerde productie deel te nemen. Ook kunnen de studenten deelnemen aan masterclasses en workshops, gegeven door grote namen uit de hedendaagse beroepspraktijk.
Elk jaar is er plek voor zes nieuwe studenten en in totaal kan, verspreid over twee jaar, een maximum van twaalf studenten bij de Dutch National Opera Academy studeren. De audities voor deze tweejarige intensieve master staan open voor iedereen die een zangopleiding heeft afgerond of bijna gaat afronden.

verbergen