Beschrijving:

De master richt zich op alle aspecten van de levensmiddelentechnologie. Aangezien dit een zeer breed gebied is, kent de opleiding verschillende specialisaties: productfunctionaliteit, procesontwerpen, productontwerpen, levensmiddelenbiotechnologie, levensmiddeleninnovatie & management, zuivelkunde en European masters in food studies.

De laatste is een Europese specialisatie met een beperkt aantal plaatsen. Afhankelijk van je specialisatie verdiep je je in bepaalde aspecten van de levensmiddelentechnologie. Je ontdekt bijvoorbeeld uit welke componenten levensmiddelen en ingrediënten bestaan en wat hun eigenschappen zijn. Je bestudeert de structuur van een levensmiddel en hoe veranderingen hun functie beïnvloeden. Of je verdiept je in het productieproces van levensmiddelen en alles wat daarbij komt kijken: van controle tot kwaliteit en houdbaarheid. Ook kun je kiezen je te richten op het ontwerpen van nieuwe levensmiddelen of het bestuderen van de daarbij betrokken processen en mechanismen.

Deze master wordt aangeboden door de Wageningen Universiteit en wordt in het Engels gegeven.