Natuurrampen, armoede, voedseltekorten, epidemieën, klimaatverandering: de grootste uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, worden gekenmerkt door een enorme complexiteit. Deze zogenaamde ‘wicked problems’ zijn lastig, misschien wel onmogelijk om in zijn geheel op te lossen. Onze wereld heeft maatschappelijk betrokken ingenieurs nodig die niet terugdeinzen voor zulke complexe uitdagingen, maar zich geroepen voelen om bij te dragen aan oplossingen die samenlevingen wereldwijd duurzamer en veerkrachtiger maken.
In de tweejarige, Engelstalige master Spatial Engineering aan de Universiteit Twente combineer je technische en sociaaleconomische kennis met inzicht in ruimtelijke data-analyse en modellering, om zo grootschalige, complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.
Met de toenemende beschikbaarheid van ruimtelijke data en innovaties in technologieën, blijft de vraag naar spatial engineers sterk groeien. Of je nu gaat werken als spatial engineer, projectmanager, consultant of onderzoeker, jouw expertise is zeer gewild in (internationale) organisaties in allerlei sectoren, bijvoorbeeld waterbeheer, infrastructuur, duurzame energie of landbouw en natuurbehoud.

verbergen