Een van de oplossingen voor het capaciteitsprobleem van artsen is de functie van physician assistant. Onder supervisie van de medisch specialist verricht de physician assistant medische handelingen.
Met deze duale hbo-masteropleiding wordt u opgeleid voor een baan met uitdaging en verantwoordelijkheden. De opleiding is bedoeld voor mensen met een hbo-bachelordiploma zoals paramedici en verpleegkundigen.

De opleiding onderscheidt zich doordat zij geneeskundige processen als uitgangspunt neemt. Na het opbouwen van basiskennis verdiept u zich in het specialisme waar u werkt. U wordt opgeleid tot specialist in de zorg met taken die vergelijkbaar zijn met die van de arts-assistent. De grenzen worden in de praktijk bepaald. U wordt bovenformatief opgeleid.

U bouwt gedegen basiskennis op en u leert voor een belangrijk deel in de praktijk van de eigen organisatie. Praktijkopdrachten worden aan uw werk gekoppeld, zodat u kunt leren en tegelijkertijd productief kunt zijn. Verder zorgt de wisselwerking tussen studie en praktijk ervoor, dat u een beroepsgericht en individueel traject volgt. U ontwikkelt die competenties die u nodig heeft voor uw werk.
Niveau
Hogeschool (hbo)
Vorm
Duaal
Open dagen
7

Kenmerken

Croho
49115
Vorm
Duaal
Niveau
Hogeschool (hbo)
Aantal eerstejaars studenten
43
Mastertitel
Master of Science

Beoordeling Physician Assistant aan de Hanzehogeschool Groningen

Sfeer
8,8
Inhoud
7,5
Algemene vaardigheden
7,8
Wetenschappelijke vaardigheden wo
Geen gegevens bekend
Docenten
7,8
Studiebegeleiding
8,1
Toetsing beoordeling
6,9
Informatievoorziening
Geen gegevens bekend
Studielast
Geen gegevens bekend
Groepsgrootte
Geen gegevens bekend
Internationalisering
Geen gegevens bekend
Gemiddelde contacturen eerste jaar
Geen gegevens bekend
Aantal studenten
127

Bezoekadres en postadres

Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 7
9747 AS Groningen (Groningen)