Bij de master Duurzame en Gezonde Voeding duik je in de voedsel- en voedingsindustrie. Deze industrie staat namelijk voor een grote uitdaging: hoe kunnen we in het huidige klimaat en met een groeiende populatie gezonde en duurzame voeding (blijven) produceren? Jij wordt opgeleid tot een expert op het gebied van de voedselketen. De nadruk ligt op hervormingen in de voedselketen, zodat ons voedsel gezond is én duurzaam geproduceerd. Met jouw innovatieve en analytische blik weet je verschillende disciplines te verbinden. Voor deze voedseltransitie zijn namelijk alle schakels in de keten belangrijk, van grondstof tot consument.
Tijdens je studie werk je veel samen met docenten, onderzoekers, mensen uit het werkveld en je medestudenten. Je leert zo tijdens je studie al verschillende disciplines kennen. Je past je kennis en vaardigheden vanuit je bacheloropleiding toe op het gebied van voeding en daarnaast ontwikkel je ook nieuwe vaardigheden. Zo ben je na je afstuderen breed inzetbaar. De master bestaat uit vier modules, waarbij elke module een deel van de voedselketen behandelt. Je studeert af met de meesterproef: een grote opdracht waarbij je een oplossing bedenkt voor een probleem binnen de voedselindustrie.