Experts op het gebied van religie zijn daarom nodig in een wereld waarin religie niet weg te denken is uit het dagelijks leven.
Aan de Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij bieden we binnen de eenjarige masteropleiding Theologie en Religiewetenschappen verschillende specialisatieprogramma's aan die, elk vanuit een interdisciplinaire benadering, het fenomeen religie onderzoeken in relatie tot specifieke onderwerpen:
Hoe verhouden religie, conflict en vrede zich tot elkaar? Hoe kan antropologisch onderzoek leiden tot een beter begrip van andere leefwerelden? En hoe ver gaat tolerantie in een samenleving?
Religie doet ertoe in de maatschappij: 85% van de wereldbevolking identificeert zichzelf als religieus. Religies spelen een belangrijke rol in relatie tot nationale en internationale politieke, culturele en maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatverandering, radicalisering, seksuele gezondheid en welzijn, zingeving, migratie, integratie, erfgoed, oorlogen, conflicten en vredesopbouw, en discussies over (religieuze) diversiteit en identiteit.
Religion, Conflict and Globalization (RCG)
Anthropology of Religion and Culture (ARC)
Heritage and Religion (HR)
Religion and Pluralism, Ancient & Modern (RP)
Geestelijke Verzorging (GV)
Daag jezelf uit en bestudeer met ons de religiefactor in cultuur en maatschappij.