Danny Tingelaar

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? Waarom heb je ervoor gekozen deze opleiding aan Nyenrode te volgen?

Ik heb voor Nyenrode gekozen omdat mij de combinatie van werken en studeren erg aansprak. Zelf heb ik de deeltijdopleiding vanaf de Bacheloropleiding gevolgd. De Bachelor of Science in Accountancy is alleen aan Nyenrode in deeltijd te volgen. Toen ik mij ging oriënteren werd mijn keuze bevestigd door studenten op de open dag, die vertelden over de combinatie van studeren en het kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk. Ook het feit dat de docenten veelal direct uit de praktijk komen, was voor mij een belangrijk punt in mijn motivatie om voor deze opleiding aan Nyenrode te kiezen.

Hoe bevalt de combinatie werken / leren je?

De combinatie bevalt mij erg goed. Naast dat ik een dag in de week aan Nyenrode studeer, werk ik ook vier dagen in de week bij KPMG. Veel zaken die ik op de vrijdag op Nyenrode leer kan ik toepassen in het werk dat ik uitvoer, maar omgekeerd is ook zeker het geval. De mooie wisselwerking tussen het werken en studeren zorgt ervoor dat de combinatie uitdagend maar ook erg leuk is.

Zou je deze opleiding aan andere studenten aanraden?

Als je werkervaring wilt opdoen en aan een toonaangevende universiteit als Nyenrode wilt studeren, zou ik de opleiding zeker aanraden. Wel adviseer ik iedereen goed na te denken over deze specifieke combinatie, waarbij je met vier dagen in de week werken en een dag studeren wel een belangrijke keuze maakt over de overige vrije tijd die beperkter zal zijn dan bij voltijd studeren. Zoals de Vereniging van Accountancy Studenten dat op de open dagen altijd zegt: 'het vergt een bovengemiddelde inspanning bij een bovengemiddelde opleiding, maar het geeft je dan ook bovengemiddelde carrièreperspectieven'.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Zelf zal ik over 5 jaar ruimschoots afgestudeerd zijn aan de post-master Accountancy van Nyenrode. Tegen die tijd heb ik ook mijn praktijkstage afgerond en zal ik Registeraccountant (RA) zijn. Na 7,5 jaar nominaal gestudeerd te hebben (BSc, MSc en Post-MSc) en een berg aan werkervaring opgedaan te hebben, heb ik veel keuzes in de vervolgcarrière waarvoor ik kan kiezen. Partner, CFO of gewoon de Staatsloterij winnen ... wie weet ...

Kan je in 5 steekwoorden Nyenrode als opleidingsinstituut omschrijven?

Betrokken, innovatief, praktische insteek, marktleider op het gebied van kwantiteit en kwaliteit van de accountantsopleiding en toonaangevend.

Kan je in 5 steekwoorden ‘de’ Nyenrode student omschrijven?

Ambitieus, wereldburgers, harde werkers, carrièremakers en levensgenieters.

Danny Tingelaar

Overige testimonials bij Master of Science in Accountancy & Post Master RA

Jorien van der Meij

"De Nyenrode student in vijf steekwoorden: ambitieus, gedreven, professioneel, met een beetje lef en spontaniteit om wat moois van de studietijd te maken."