}

Humanistiek is een wetenschappelijke benadering die filosofie, sociologie, psychologie en geschiedenis combineert. De Universiteit voor Humanistiek wil met haar onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan een rechtvaardige, sociale en inclusieve samenleving. De universiteit bevindt zich in de historische binnenstad van Utrecht en telt ongeveer 500 studenten. 

 

De opleidingen van de UvH zijn de bachelor Humanistiek, de driejarige voltijd master Humanistiek en de eenjarige voltijd masters Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven, en Zorgethiek en Beleid. Veel studenten kiezen voor de UvH vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter. In de Nationale Studenten Enquête behaalt de UvH al jaren een waardering ruim boven het landelijke gemiddelde.

 

Bij de UvH leer je morele en maatschappelijke vraagstukken te doorgronden. Kenmerkend is de focus op de toepassing van kennis en vaardigheden in de praktijk en professionele ontwikkeling van studenten. Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Denk aan functies als beleidsmaker, organisatieadviseur, life counselor, geestelijk verzorger, programmamanager, onderzoeker, journalist of docent. Oud studenten zijn werkzaam in allerlei branches zoals de overheid, de zorg, de politie en in het bedrijfsleven.

Opleidingen
3
Studenten
519
Open dagen
2

Zoekresultaten filteren

Geen actieve filters

Sector

Titel

Vorm

Niveau

Provincie

Bezoekadres en postadres

Bezoekadres
Universiteit voor Humanistiek
Kromme Nieuwegracht 29
3512 HD Utrecht (Utrecht)