Over deze onderwijsinstelling

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingenaanbod. Een intellectueel knooppunt met 34.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. De UvA heeft een breed academisch opleidingenaanbod. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De UvA wil een inspirerende, breed georiƫnteerde, internationale academische omgeving bieden, waarin de talenten van staf en studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De UvA kenmerkt zich door een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving.

De stad als campus
Onderwijs- en onderzoeksactiviteiten aan de UvA vinden plaats op vier stadscampussen. De geestes- en gammawetenschappen worden hoofdzakelijk in het centrum van de stad onderwezen: in het Universiteits- kwartier en op de Roeterseilandcampus. Het onderwijs in de exacte wetenschappen aan de UvA vindt plaats in Science Park Amsterdam, en geneeskunde wordt gegeven in Amsterdam UMC.

verbergen

Bekijk andere locaties van deze instelling

AMC-UvA (Universiteit van Amsterdam) - (1 Master)