Over deze onderwijsinstelling

Studeren aan de KU Leuven

De KU Leuven werd gesticht in 1425 en is daarmee de oudste universiteit van de Lage Landen. Vandaag de dag staat ze wereldwijd bekend om haar kwaliteitsvol onderwijs gebaseerd op innovatief wetenschappelijk onderzoek. Niet voor niets oefent de KU Leuven al ruim zes eeuwen lang aantrekkingskracht uit op internationaal talent, waaronder ook uit Nederland. 

Er studeren momenteel zo'n 1 600 Nederlanders in Leuven. Treed jij binnenkort in hun voetsporen? Leuven is met meer dan 55 000 studenten een echte studentenstad. Al eeuwenlang staat de stad in het teken van de universiteit en dat merk je aan de mensen en de gebouwen. Zo is de middeleeuwse binnenstad bezaaid met statige colleges en historische panden die door de eeuwen heen door en voor de universiteit werden gebouwd en is 1 op 3 inwoners KU Leuven student op -personeel. De stad is groot genoeg om je nooit te vervelen, overzichtelijk genoeg om je snel thuis te voelen. Met zoveel studenten valt er natuurlijk altijd wel wat te beleven. Ook erg handig: faculteiten en diensten liggen alle binnen wandel- of fietsafstand.  

Aan de KU Leuven, een toonaangevende researchuniversiteit en medeoprichter van de League of European Research Universities (LERU), gaan kwalitatief onderwijs en onderzoek hand in hand. Dit merk je aan onze opleidingen, die stuk voor stuk onderzoeksgebaseerd zijn. Als student ben je dus voortdurend verzekerd van inhoudelijk innovatief en up-to-date onderwijs voorzien van een kritische insteek. Een KU Leuven-diploma biedt dan ook een herkenbaar en erkend voordeel op de arbeidsmarkt, en dat heus niet alleen in België. 

De KU Leuven is een allesomvattende universiteit; zo heb je de keuze uit 55 bacheloropleidingen, 133 Engels- en Nederlandstalgie masteropleidingen en 48 master-na-masterprogramma's. Een overzicht van alle opleidingen vind je in ons online onderwijsaanbod.


Waarom Leuven?

  • Internationale topkwaliteit gecombineerd met zes eeuwen traditie
  • Dichtbij én internationaal
  • Aangename en veilige studentenstad
  • Geen numerus fixus
  • Waardevol diploma, ook in Nederland
  • Voldoende kamers, bij tijdig zoeken. Hospiteren hoeft niet

 

Bekijk andere locaties van deze instelling

Campus Brussel - (8 Masters)
Technologiecampus Diepenbeek - (8 Masters)
Technologiecampus Gent - (7 Masters)
Technologiecampus De Nayer Sint-Katelijne-Waver - (6 Masters)
Technologiecampus Oostende - (5 Masters)
Technologiecampus Geel - (5 Masters)
Campus Groep T Leuven - (4 Masters)
Campus Sint-Lucas Gent - (4 Masters)
Campus Sint-Andries Antwerpen - (4 Masters)
Campus Sint-Lucas Brussel - (3 Masters)
Campus Carolus Antwerpen - (1 Master)
Campus Kulak Kortrijk - (0 Masters)
Technologiecampus Aalst - (0 Masters)
Campus Brugge - (0 Masters)