afbeelding bericht

Een hbo-master is zo gek nog niet

Wil jij een master doen na je hbo-of wo-bachelorstudie? Heb je wel eens gedacht aan een hbo-master? Verdiepend en praktijkgericht. Ook al zijn hbo-masters nog tamelijk onbekend, hun aantal neemt toe, zegt Petra Kanters, voorzitter van het Landelijk Platform Professionele Masters van de Vereniging Hogescholen. Hieronder vind je haar tips en tricks op een rij.

meer lezen
afbeelding bericht

Mastermobiliteit neemt toe

Studenten kiezen steeds vaker voor een master in een andere stad dan waar de bachelor gevolgd werd. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging van Universiteiten. Volgens de VSNU is het effect van de harde knip al duidelijk zichtbaar. Terwijl er in het collegejaar 2011 -2012 2.923 studenten voor hun master overstapten naar een andere universiteit waren dat er in 2014: 4.955. De verwachting van de universiteiten is dat de ‘mastermobiliteit’ nog flink zal toenemen.

meer lezen
afbeelding bericht

Voor welke master en universiteit ga jij?

Uit cijfers van universiteitskoepel VSNU blijkt dat steeds meer studenten kiezen om een master aan een andere universiteit te volgen dan waar ze hun bachelor opleiding hebben gedaan. De verwachting van de universiteiten is dat de ‘mastermobiliteit’ nog flink zal toenemen. Hoe bepaal jij welke master opleiding je wilt volgen? En ga je naar een andere universiteit voor de master die je voorkeur heeft?

meer lezen
afbeelding bericht

Een master in het buitenland: wat moet je regelen?

Studeren in het buitenland is een spannende en onvergetelijke ervaring. Steeds meer studenten kiezen dan ook voor een master in het buitenland of nemen deel aan een uitwisselingsprogramma. Een studie in het buitenland heeft vele voordelen – je leert een andere cultuur en taal kennen, ontmoet mensen met verschillende achtergronden en het staat goed op je CV. Je moet er echter wel goed over nadenken.

meer lezen