De VU Amsterdam gaat je helpen een geowetenschapper te worden die zich er bewust van is hoe belangrijk het is om te leren over de intrigerende relaties van Systeem Aarde.
Meerdere medewerkers en studenten komen uit het buitenland. Dit zorgt ervoor dat het een internationale master is waarbij de hele wereld jouw studieveld is.
De VU Amsterdam staat erom bekend alle specialisaties van de Aardwetenschappen te combineren met andere vakgebieden. Aardwetenschappen aan onze universiteit is nauw verbonden met Biologie en Milieuwetenschappen. Waarom zou je jezelf beperken tot een geoloog of een geograaf? Word een echte aardwetenschapper met een verreikende achtergrondkennis waarmee je het beste uit je toekomst kunt halen. Hoe werken ijstijden, leven, platentektoniek en CO2-cycli in de aardkorst en oceanen precies op elkaar in? Wat is de relatie tussen landschaps- en foutbewegingen in de datering van gesteenten of in processen zoals opheffing en erosie?
De uitstekende reputatie van het programma komt deels door het feit dat het klein genoeg is om persoonlijk contact te hebben tussen alle deelnemers, en toch ook groot genoeg om veel specialisaties te kunnen bieden. Op die manier lijken Amsterdam en deze master wel een beetje op elkaar: indrukwekkend, en toch klein genoeg om je er thuis te voelen.

verbergen